Scopul prioritar al instruirii personalului companiilor în domeniul juridic, este de a asigura aplicarea și respectarea legislației naționale relevante domeniului de activitate la nivelul necesar și în interesele întreprinderii.
Aceasta fiind cea mai bună și eficientă cale de asigurare a legalității și securității juridice ale companiilor, de perfecționarea cunoștinților și abilităților angajaților în domeniul juridic și de a le alinia activitatea la practica și standardele moderne/actuale.
Avantaje ale unei INSTRUIRI corespunzătoare angajaților constă în faptul că, Întreprinderii i se oferă răspunsuri la cele mai importante întrebări legate de aplicarea legii în domeniul de interes/relevant domeniului de activitate a acesteia.
Actele juridice sunt rareori scrise în baza unor instrucțiuni și/sau reguli pas cu pas. Adesea, algoritmul acțiunilor de ordin juridic trebuie colectat și corelat din surse diferite. Inclusiv, prin analiza precedentelor, practicii administrative aplicate de autoritățile publice precum și a practicii judiciare, care în consecință elimină lacunele legale cu care se confruntă companiile și oferă niște soluții juridice corecte și benefice intereselor comerciale/economice acestora.
În procesul de instruire se analizează practica de aplicare a legii. Apoi se identifică mecanisme de acțiuni reieșite din experiența și cunoștințele acumulate și toate acestea fiind ambalate într-un pachet de instruiri numite „Orientări și soluții practice”, se aduc la cunoștință angajaților companiei responsabili de domeniul juridic.
Prin urmare, instruirea „Orientări și soluții practice” este destinat celor care intenționează să îmbunătățească organizarea departamentelor juridice în cadrul companiei și să sporească eficiența activității acestora.